Hyvää ruokaa ja historiaa

Tsaarin aika elää asemalla

Tsaarin mahtikäskyllä syntyi Turenkiin
Tsaarin kokoinen asema.

v. 1857 Suomen Suurruhtinas, Tsaari Aleksanteri II teki päätöksen nopeuttaa Suomen globalisaatiota ja rakennutti Suomen ensimmäisen junaradan Helsingistä Hämeenlinnan v. 1862. 
Toisen vaiheen tavoitteena oli liittää Pietari Suomeen, itse asiassa Turenkiin, joka sijaitsee keskellä kartanorikkainta Hämettä, Vanajaveden alkulähteillä.
Koska Turengista piti tulla risteysasema, sinne rakennettiin myös tsaarille kelpaava asemarakennus.  Isompi ja hienompi kuin muut radan varren asemat. Jopa III luokan odotustilat olivat niin hienot, että monen kartanon salit omaa rahvaanomaisuuttaan häpesivät.
Maailman myllerryksessä joku kuitenkin muutti Tsaarin suunnitelmat ja risteysasema tuli kaikkien hämmennykseksi Riihimäelle.
Jokatapauksessa Turenki sai oman asemansa. Se seisoo edelleen ryhdikkäänä ja nyt myös alkuperäiseen loistoonsa entisöitynä. 

Meillä voit elää tsaarin aikaa kristallikruunujen ja plyysiverhojen keskellä. Ruokapöydässä nautit Hämeen herkuista, niin suomenruotsalaisen kartanokulttuurin, kuin venäläisen keittiön ryydittäminä.
Asema tarjoaa arvokkaat ja toimivat tilat juhlien, kokousten kuin muidenkin tilaisuuksien pitoon. Aseman yhdeksän salia odottaa sinua.
Koko taloon mahtuu istuvalle päivälliselle 170 juhlijaa.
Käy katsomassa kuvia Aseman nykyisestä elämästä tästä