Hyvää ruokaa ja historiaa

Auta meitä löytämään jatkaja Turengin Asemalle?


Vuokraamme ravintolatilat yrittäjälle

Rakastuimme vanhaan Asemaan yli 10 vuotta sitten. Osallistuimme Senaattikiinteisöjen tarjouskilpaan ja uups, tarjouksemme voitti.
Muistan, kun istuimme ensi kertaa oman aseman lattialla kevällä 2008 ja mietimme, että mitäs me nyt tehdään. Meillä on Suomen vanhin kaksikerroksinen puinen rautatieasema, 150 v vanha. Piti vaan kokeilla kepillä jäätä ja nyt ollaan tässä.

Me molemmat olimme hommissa tahoillamme, Maspe, nykyinen valetarjoilija ja asemapäällikön frouva toimitusjohtajan siemenfirmassa ja Mikko, Turengin nopein miestarjoilija, asemapäällikkö toimitusjohtajana KoneCranesin tytäryhtiössä. Olimme ehtineet tehdä jo pitkän rupeaman muilla toimialoilla, näkemään ja kokemaan paljon, mutta mieli teki kokeilla uutta ja niin päätimme perustaa ravintolan. Olimme muuten tuossa vaiheessa molemmat jo yli 50 v. 

Avasimme ravintolan syvimpään lamaan 2009 ja aloimme opettelemaan ravintolan pitoa. Paljon olemme oppineet ja alkuvuosien harhailun ja tappiollisen toiminnan jälkeen olemme onnistuneet löytämään toimivan konseptin, ainakin meille. Suurin osa liikevaihdostamme tulee juhlista ja yritystilaisuuksista. Asiakaskuntamme on todella mukavaa, keski-ikä 40 paremmalla puolen. Ihmisiä, jotka hekin ovat nähneet paljon ja haluavat edelleen kokea lisää.

Nyt alkaa ikä painaa ja on aika luovuttaa homma nuoremmille, joilla on niin fyysistä kuntoa kuin uusia ajatuksia ja intoa kehittää.

Mikko on jo siirtynyt rakennusteollisuuden palvelukseen. Maspen mielessä on villien makujen tuotteistaminen mausteiksi. Iloksi niin suomalaisille kuin ulkomaisille matkailijoille, joiden virta Suomeen näyttää kasvavan merkittävästi. Helsinki ja Lappi ovat jo saaneet siitä osansa ja Turenki Hämeessä, vain 100 km päässä Helsingistä on seuraavien nauttijoiden joukossa.

Emme siis jää eläkkeelle, olemme apuna, tukena ja turvana tulevalle yrittäjille, mikäli he sitä kaipaavat. Historiallisessa rakennuksessa toimiminen on haasteellista, mutta ahh niin antoisaa. Maspe lupaa antaa koko elintarvike, lähi- ja villiruokaosaamisensa tulevan yrittäjän käyttöön. Opettaa ja olla palloseinänä. 

Turenki kehittyy

Janakkalan kunta, jonka päätaajama Turenki on, on vahvassa kasvussa. Kunta on asettanut itselleen reippaan tavoitteen kehittyä. Asukas- ja yritysmäärälle on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet. Ja hyvältä näyttää, sillä Turengissa tapahtuu.

Keskusta kehittyy. Aseman ja rannan väliin on tulossa asuntoalue ja majoitusliike. Niin ja Aseman rannastahan pääsee merkittyä väylää pitkin aina Tampereelle ja sen pohjoisemmille vesille. Eikä unohdeta raideliikennettä. Turenkiin pääsee niin Helsingistä kuin Tampereelta junalla, 10 vuorolla suuntaansa päivässä. Tunnin päässä ovat molemmat ja lentokentällekin pääsee junalla noin tunnissa.

Ota yhteyttä, vinkkaa kaverille.

040 769 4444   Mikko ja Maspe